Køle- og frostsæd

Fremstilling af køle- og frostsæd for hundeejere og -opdrættere

Dyrlægegruppen Dania er en af Danmarks førerende eksperter i reproduktion hos hund og råder over avanceret udstyr til fremstilling af køle- og frostsæd. Sæden leveres forsvarligt til hundeejere og -opdrættere i hele verden.

Du behøver derfor ikke at bekymre dig om korrekt håndtering og fragt. Vi håndterer processen fra A-Z, så du kan koncentrere dig om at finde det helt rette avlsmatch til netop din hanhund eller tæve.

Kølesæd eller frostsæd?

Der er flere faktorer, der spiller ind, når du skal vælge mellem nedkøling eller nedfrysning af din hanhunds sæd – herunder formålet med tapningen, afstanden mellem hanhund og tæve samt tævens optimale parringstidspunkt. Hos Dyrlægegruppen Dania står vores erfarne dyrlæger klar til at rådgive dig om fordelene og ulemperne forbundet med de to metoder, så du kan træffe det rette valg i netop jeres situation.

Fremstilling af kølesæd

Vi fremstiller kølesæd efter frisk tapning af sædfraktionen i klinikken. Her manipuleres hanhunden til sædafgang uden brug af beroligende midler og uden gener for hunden. Sæden fraktioneres i tre fraktioner, og eventuelt prostatasekret centrifugeres fra, hvilket forbedrer sædens holdbarhed. Herefter tilsættes en fortynder, som giver sædcellerne næring og sørger for, at den kan holde sig frisk i op til 10 dage under nedkølede forhold.

Kølesæden afsendes til hundeejere og -opdrættere i ind- og udland i specielle neophorbokse med to store kølelegemer, som holder sædfraktionen nedkølet under transporten. Forsendelsen sker via et kurerselskab, som afhenter sæden på klinikken og bringer den til det aftalte land. Inden for Europa kan sæden normalt være fremme i løbet af 1 døgn, og i løbet af 2 døgn kan sæden transporteres til USA. Du kan også selv køre boksen til lufthavnen og sende sæden direkte med fly, hvorfor den kan være fremme samme dag.

Fremstilling af frostsæd

Vi råder over avanceret udstyr til nedfrysning og opbevaring af hundesæd. I sædbanken opbevares avlsmateriale for hundeejere og -opdrættere i ind- og udland.