Kastration og sterilisation af din hund er en stor beslutning. Vi tager dig i hånden
Der er både fordele og ulemper forbundet med kastration og sterilisation af hund. Det er derfor en vigtig beslutning, der kræver lange og grundige overvejelser. Det er et omfattende – og ofte permanent – indgreb, der kan påvirke din hunds adfærd og have indflydelse på hundens trivsel, helbred og pels.
Overvejer du at få din hund kastreret eller steriliseret, tager vi gerne en omhyggelig snak om fordele og eventuelle ulemper forbundet med indgrebet. Det er vigtigt for os, at du er klædt på til at tage den bedste beslutning for dig og din hund.
Sterilisation af tæve
Hvis din tæve ikke skal anvendes i avl, kan du med fordel overveje sterilisation af hund. Ved sterilisation fjernes tævens æggestokke, hvorfor hun ikke fremover kommer i løbetid og kan blive drægtig. Operationen udføres på vores moderne operationsstue, hvor vi råder over anæstesiovervågning af højeste kvalitet. Vi udfører sterilisationer med kikkert se mere her. Udover at forhindre fremtidige drægtigheder forebygger sterilisation af din hund livmoderbetændelse og kræft i mælkekirtlerne. Dog kan der også være negative bivirkninger på adfærd, vægt og pels forbundet med sterilisation af din hund. Kontakt os og få en snak om sterilisation af din hund.
Kastration af hanhund
Hos Dyrlægegruppen Dania udføres både kemisk og kirurgisk kastration af hanhund. Kemisk kastration virker i 6-12 måneder og er altså ikke permanent. Her sprøjtes et implantat ind under huden, der undertrykker testiklernes aktivitet. Ved en kirurgisk kastration fjernes hundens testikler permanent, hvorefter hanhunden ikke kan parre sig og gøre en tæve drægtig.
Kastration kan have en dæmpende effekt på uønsket adfærd hos hanhund, ligesom indgrebet kan forebygge kræft i testikler og prostata. Dog kan kastration også have en negativ indvirkning på adfærd, vægt og pels. Derfor anbefaler vi som udgangspunkt, at der indledes med kemisk kastration, hvorefter kastrationens effekt på adfærd og helbred vurderes, inden beslutningen om permanent kastration træffes.
Laparoskopisk (kikkert) sterilisation af hund
Den nye ”Gold standard” indenfor sterilisation af hund. Laparoskopisk (kikkert) sterilisation foregår vha. kikkertkirurgi også kaldet ”nøglehulskirurgi”, hvilket er en ”minimal invasive” teknik, som forårsager langt mindre traume på vævet. Operationen kan udføres på hunde med en minimumsvægt på 6 kg og hunden må ikke være i løbetid. Optimalt tidspunkt for sterilisation er perioden hvor tæven er i det vi kalder anøstrus dvs. 3 mdr. efter sidste løbetid og inden den kommer i næste løbetid. læse mere her.
Kontakt os og få en snak om eventuel sterilisation eller kastration af din hund.