Nyfødte føl: Pleje, støtte og rådgivning | Dyrlægegruppen Dania

Nyfødt

Professionel pleje og støtte til nyfødte føl 

Når det nyfødte føl er kommet til verden, opstår stor lykkefølelse, men nye bekymringer melder også deres ankomst. Uanset om du tidligere har haft føl, kan mange nye spørgsmål trænge sig på. Hos Dyrlægegruppen Dania er vi specialiserede i diagnosticering og behandling af nyfødte. Vi rådgiver dig om håndtering og fodring, ligesom vi står klar, hvis der skulle opstå et problem, der kræver hurtig behandling.  

Det er afgørende, at du observerer føllets adfærd efter foling. Føllet skal have tid til selv at komme på benene, finde hen til hoppen og begynde at die. Råmælken er vigtig, da den indeholder betydningsfulde antistoffer, som kun kan optages af føllet de første levetimer. Hvis det nyfødte føl ikke begynder at die inden for et par timer, eller hvis det har svært ved at urinere og komme af med afføring, bør dyrlæge kontaktes. 

Det er vigtigt for os, at forløbet er en tryg oplevelse. Derfor tager vi os god tid til at besvare eventuelle spørgsmål, der måtte opstå – ingen bekymring er for lille eller for stor.