Urne

Aflivning af kanin

Et sidste farvel i trygge og rolige omgivelser

Aflivning af din kanin, som formentlig har været en ven gennem mange år, kan være smertefuldt. Gennem kaninens levetid har du fået selskab, loyalitet og mindeværdige oplevelser. Kaninen er blevet en del af din familie, og det er naturligt, at beslutningen om det sidste farvel vækker stærke følelser. Alligevel skylder vi dem en værdig afsked.

Der kan være mange årsager til, at aflivning af kanin er den bedste løsning. I mange tilfælde kan du spare kaninen for unødige smerter og lidelser under alderssvækkelse eller alvorlig sygdom. Vi ved, at det ikke er en nem beslutning at tage. Derfor står vi altid klar til at tage en snak om din kanins sidste tid.

Aflivning af din kanin skal være en tryg oplevelse

Hos Dyrlægegruppen Dania gør vi en dyd ud af at gøre det sidste farvel til en så god og tryg oplevelse som muligt. Derfor tager vi os god tid til at tale hele forløbet igennem med dig, så du ikke undervejs bliver mødt af ubehagelige overraskelser. Forløbet for aflivning af din kanin skal ikke forhastes. Hos os får du den tid, du har brug for, til at tage afsked.

Kaninen gives en indsprøjtning, og i løbet af et minut sover den stille ind. Der er ingen smerter forbundet med indsprøjtningen, og du kan holde din kanins pote under hele forløbet, hvis du har lyst.

Efter aflivning

I Danmark er det tilladt at begrave små dyr i haven. Der er altså intet i vejen for, at man efter aflivning af kanin kan holde en lille ceremoni og tage god afsked hjemme i vante omgivelser. Det eneste, som man skal være opmærksom på, er, at kaninen bliver dækket med tilstrækkelig jord. På den måde sørger man for, at den ikke tiltrækker andre dyr.

Hvis du ønsker at få din kanin kremeret, er dette en mulighed hos Dansk Dyrekremering.