Reproduktion hos hest: Brunstkontrol, inseminering, m.m. | Dyrlægegruppen Dania

Reproduktion hest

Vi er højtspecialiseret i reproduktion hos hest

Hvert år hjælper Dyrlægegruppen Dania utallige hesteejere og -opdrættere med at realisere drømmen om føl. Vi er en af Danmarks førende eksperter inden for reproduktion hos hest. Gennem en lang årrække har vi opbygget stor ekspertise og erfaring på området. Det er din garanti for behandling på højt internationalt niveau. Vi rådgiver dig om din hests fysiske og mentale sundhed og egnethed til avl. Så kan du træffe det bedst mulige valg for dig og din hest.

Når beslutningen er taget, tager vi dig igennem hele processen for reproduktion hos hest fra bedækning til foling til tiden efterfølgende med føl.

Tidspunktet for bedækningen er vigtigt at planlægge efter. Der er ganske få helt ideelle tidspunkter for bedækning i løbet af et år, så derfor kan Dania blandt andet hjælpe med at foretage brunstkontrol for at sørge for de mest optimale vilkår for reproduktion hos hest. Vi kan foretage brunstkontrol på vores klinik i Hammel, men vi kommer også gerne ud og foretager undersøgelsen.

Når brunstkontrollen er foretaget, og det mest optimale tidspunkt er fastlagt, kan Dyrlægegruppen Dania tilbyde inseminering. Vi tilbyder professionel inseminering med frisk sæd, kølesæd og frostsæd, og vi har oparbejdet stor ekspertise og erfaring indenfor området.

Dania tilbyder drægtighedsundersøgelse med moderne udstyr, for at kontrollere om bedækning eller inseminering af hoppen har været succesfuld.

Når den store dag oprinder, hjælper vi gerne trygt og sikkert dit føl til verden. Efter foling anbefaler vi en undersøgelse af hoppe og føl, for at sikre at de begge er sunde og raske.

Efter succesfuld reproduktion hos hest er vi naturligvis behjælpelige i forhold til rådgivning om dit nye føl og besvarer gerne eventuelle spørgsmål, som du måtte have.

Vi håndterer hele processen for reproduktion hos hest med omsorg, professionalisme og stor faglig stolthed.