Søde Marsvin

Kastration og sterilisation af kanin

Kastration og sterilisation af din kanin er en vigtig beslutning. Vi tager dig i hånden

Kastration og sterilisation af kanin er en vigtig beslutning. Hvis din kanin ikke skal bruges i avl, anbefaler vi som udgangspunkt, at du lader din kanin neutralisere og vaccinere. Kaniner har fra naturens side en stærk hormonelbetinget adfærd, der kan medføre aggressivitet, dominans, stress og uro. Mange oplever derfor, at neutraliserede kaniner er mere rolige og renlige, ligesom de fungerer bedre socialt med andre kaniner.

Overvejer du sterilisation eller kastration af din kanin, tager vi gerne en omhyggelig snak om fordele og eventuelle ulemper forbundet med indgrebet. Det er vigtigt for os, at du er klædt på til at tage den bedste beslutning for dig og din kanin.

Sterilisation af hunkanin

Hunkaninen kan steriliseres fra 4 fire måneder. Ved sterilisation fjernes kanins æggestokke, hvorfor hun ikke fremover kommer i løbetid og kan blive drægtig. Operationen udføres på vores moderne operationsstue, hvor vi råder over anæstesiovervågning af højeste kvalitet. Udover at forhindre fremtidige drægtigheder forebygger sterilisation kaninens aggressive, reserverede og territoriale adfærd, ligesom risikoen for kræft i underliv og mælkekirtler minimeres.

Kastration af hankanin

Hankaninen kan kastrareres fra det tidspunkt, testiklerne kan mærkes i pungen. Dette er ofte tilfældet fra 4 måneders alderen. Ved kastration fjernes kaninens testikler permanent, hvorefter han ikke kan parre sig og gøre en hunkanin drægtig. Operationen udføres på vores moderne operationsstue, hvor vi råder over anæstesiovervågning af højeste kvalitet. Kastration kan have en dæmpende effekt på uønsket adfærd hos hankanin såsom aggressivitet og opfarenhed.

Kontakt os og få en snak om eventuel sterilisation eller kastration af din kanin.