Røntgen og ultralydsscanning af hest | Dyrlægegruppen Dania

Røntgen og ultralydsscanning

Avanceret billeddiagnostik af højeste kvalitet

Dyrlægegruppen Dania tilbyder avanceret billeddiagnostik af hest. Vi råder over moderne, digitalt røntgenudstyr og avancerede ultralydsscannere. Vores udstyr lever op til strenge kvalitetskrav og håndteres af dyrlæger, der er udannet og oplært i korrekt anvendelse. Det er din garanti for billeddiagnostik af højeste kvalitet.

Vores røntgenanlæg og ultralydsscannere er uvurderlige værktøjer og hjælper på daglig basis med at udrede en lang række diagnostiske problemstillinger hos hest.

Røntgenundersøgelse af hest

Røntgen bliver ofte anvendt i forbindelse med handels- og forsikringsundersøgelser, akut opståede skader og halthed. Ved handel med hest anbefaler vi, at alle parter får kendskab til hestens røntgenstatus. Som køber er du bedst tjent med at få oplyst sandsynligheden for, at en hest kan holde til den brug, den er tiltænkt. Røntgen er desuden et godt supplement til at vurdere omfanget og prognosen af halthed, efter en skade er lokaliseret.

Ultralydsscanning af hest

Ultralydsscanning bruges blandt andet til at vurdere bløddele, såsom sener, seneskeder og øjne, ligesom hospitalsscanneren på Hammel Dyrehospital ofte bliver brugt til drægtighedsundersøgelse og brunstkontrol.