ID-mærkning af kat: Bestil tid online | Dyrlægegruppen Dania

Chip og øretatovering til kat

Hvis katten løber væk hjemmefra

ID-mærkning er enormt vigtigt og kan komme enten i form af en chip eller en øretatovering til kat. Katte er nysgerrige af natur, og de synes, at det er spændende at gå på eventyr. Indimellem sker det, at katten kommer for langt væk hjemmefra og ikke selv kan finde tilbage. Eller den kan blive samlet op af godtroende mennesker, der tror, at den er faret vildt. En chip eller en øretatovering til kat gør andre i stand til at finde og komme i kontakt med dig, hvis de har fundet katten.

Per 1. juli 2021 er der ikke længere fremlysningspligt for katte, der ikke bærer et ID-mærke i form af øretatovering, chip eller halsbånd. Det betyder, at disse katte kan overtages af den, der tager dem op, og må videreformidles umiddelbart efter.

Det er derfor vigtigt, at katteejere får mærket og registreret deres katte, så de er sikre på, at katten kan returneres hjem igen.

Chip til kat

Dyrlægegruppen Dania tilbyder chip til kat. Chippen indsprøjtes i venstre side af nakken, lige under huden, og kan ikke ses. Mange vælger at få tatoveret et C i det ene øre, hvilket er et signal om, at katten har en mikrochip. Chippen er en 15-cifret kode, kun med tal, der aflæses med en scanner.

Øretatovering af kat

Dyrlægegruppen Dania tilbyder øretatovering af kat. Øretatovering er en unik kode på tre bogstaver og tre tal, som kan bruges til at identificere katten. Mærkningen foregår altid i fuld narkose. Mange vælger at få øretatovering af kat i forbindelse med kastration eller sterilisation af ungkatte, inden de lukkes ud.

Uanset om du vælger chip eller øretatovering til kat, registreres din kats ID-mærkning i Det Danske Katteregister, hvorfra ejers kontaktoplysninger kan fremstraffes.