Drægtighedsundersøgelse hos hest | Dyrlægegruppen Dania

Drægtighedsundersøgelse

Har bedækning eller inseminering af hoppen været succesfuld?  

Mange er efter bedækning nysgerrige på, om denne har været en succes, og om hoppen er i fol – og med god grund. Nogle gange er der tydelige tegn på drægtighed hos hest, mens andre hopper længe skjuler symptomerne. Drægtighed hos hest diagnosticeres ved hjælp af ultralydsscanning. 

Dyrlægegruppen Dania er en af Danmarks førende eksperter inden for reproduktion. Vi har gennem en lang årrække opbygget stor ekspertise og erfaring på området. Det er din garanti for behandling på internationalt niveau.  

Hvornår skal drægtighed hos hest undersøges?  

Allerede 15 dage efter ægløsning kan ultralydsscanning afgøre, om din hoppe er drægtig eller ej. Scanningen afslører også, om der er tale om tvillingedrægtighed. Hos Dyrlægegruppen Dania fraråder vi tvillingefødsler, hvorfor vi i tilfælde af tvillingedrægtighed tager os god tid til at gennemgå mulighederne for eventuel fosterreduktion med dig.  

Omtrent 20 procent af alle konstaterede drægtigheder hos hest ender i forstertab. Derfor anbefaler vi, at drægtigheden igen på et senere tidspunkt bliver kontrolleret. Dag 36-40 kan være et kritisk tidspunkt for fostre, og mange fostertab sker i denne periode. Fanges tabet tidligt, kan en ny inseminering eller bedækning ske. Desuden anbefales kontrol på dag 70, hvor betaling af anden rate til hingsteholder samt en eventuel følforsikring forfalder.

Vi anbefaler, at undersøgelsen af drægtighed hos hest bliver udført på vores moderne dyrehospital i Hammel, da vi her råder over udstyr og faciliteter, der sikrer en bedre undersøgelse og større sikkerhed for hest, ejer og dyrlæge. Scanning foregår drive-by alle hverdage kl. 08.00-09.00 eller efter aftale. I tilfælde hvor transport af hoppe ikke er mulig, medbringer vi en bærbar scanner og udfører scanningen hos jer.