Foling hos hest: Råd og vejledning – døgnvagt | Dyrlægegruppen Dania

Foling

Vi hjælper trygt og sikkert dit føl til verden 

En hoppe er drægtig i omtrent 11 måneder, men dette kan variere meget fra race til race og fra individ til individ. Du skal derfor ikke være nervøs, hvis hoppen går over tid. Det er helt normalt. Langt de fleste folinger er udramatiske og skrider frem uden brug af ekstra hjælp eller støttemidler. Komplikationer kan dog opstå, og i disse tilfælde spiller viden, erfaring og hurtig reaktion en afgørende rolle.  

Hos Dyrlægegruppen Dania tager vi dig i hånden gennem hele drægtighedsforløbet – fra brunstkontrol til selve folingen – og klæder dig på, så du er rustet til at handle i tilfælde af, at problemer skulle opstå. Vores vagthavende dyrlæge sidder klar til at vejlede dig telefonisk, ligesom vi hurtigt rykker ud ved akut opståede problemer – 24/7 365 dage om året.  

Efter foling anbefaler vi, at hoppe og føl undersøges af en dyrlæge. Her undersøger vi om både føl og hoppe er sundt og rask. Hvis hoppen ikke er vaccineret en måned før foling, igangsættes behandling mod stivkrampe. Hoppen tjekkes i fødselsvejene og efterbyrden kontrolleres. 

Tilbageholdt efterbyrd  

Hvis efterbyrden ikke er afgået inden for seks timer efter folingens afslutning, eller hvis efterbyrden ikke er intakt, og du har mistanke om tilbageblevne rester i livmoderen, skal du kontakte dyrlæge. Tilbageholdt efterbyrd er behandlingskrævende, og hoppen kan ved manglende behandling være i livsfare. Dyrlægegruppen Dania er garant for kompetent og professionel behandling. Vi er en af Danmarks førende eksperter inden for reproduktion hos hest og har mange års erfaring med behandling af tilbageholdt efterbyrd.