Kastration og sterilisation af kat | Dyrlægegruppen Dania

Kastration og sterilisation af kat

Kastration og sterilisation af din kat er en vigtig beslutning. Vi tager dig i hånden

Kastration og sterilisation af din kat er en vigtig beslutning. Hvis din kat ikke skal bruges i avl, og den frit færdes udenfor, anbefaler vi som udgangspunkt kastration/sterilisation af din kat, og at du får den vaccineret og ID-mærket. Vi synes, at det er din pligt som ansvarlig katteejer. En intakt hunkat kommer i løbetid hver tredje uge, hvorfor der i løbet af et år kan komme adskillige kuld killinger. Det er hverken til gavn for katten eller samfundet, der i forvejen belastes af herreløse og vilde katte.

Overvejer du at lade din kat neutralisere, tager vi gerne en omhyggelig snak om fordele og eventuelle ulemper forbundet med indgrebet. Det er vigtigt for os, at du er klædt på til at tage den bedste beslutning for dig og din kat.

Sterilisation af hunkat

Ved sterilisation fjernes kattens æggestokke, hvorfor hun ikke fremover kommer i løbetid og kan blive drægtig. Operationen udføres på vores moderne operationsstue, hvor vi råder over anæstesiovervågning af højeste kvalitet. Udover at forhindre fremtidige drægtigheder forebygger sterilisation lydgener, rastløshed og uro, der kan være forbundet med løbetid.

Kastration af hankat

Ved kastration af kat fjernes hannens testikler permanent, hvorefter han ikke kan parre sig og gøre en hunkat drægtig. Operationen udføres på vores moderne operationsstue, hvor vi råder over anæstesiovervågning af højeste kvalitet. Kastration kan have en dæmpende effekt på uønsket adfærd hos hankat såsom udlængsel og opfarenhed. Derudover undgår din kat at blive smittet med sygdomme overført ved parring.

Kontakt os og få en snak om eventuel sterilisation eller kastration af din kat.