Kastration og sterilisation af kat | Dyrlægegruppen Dania

Kastration og sterilisation af kat

Kastration og sterilisation af din kat er en vigtig beslutning. Vi tager dig i hånden

Kastration og sterilisation af din kat er en vigtig beslutning. Hvis din kat ikke skal bruges i avl, og den frit færdes udenfor, anbefaler vi som udgangspunkt kastration/sterilisation af din kat, og at du får den vaccineret og ID-mærket. Vi synes, at det er din pligt som ansvarlig katteejer. En intakt hunkat kommer i løbetid hver tredje uge, hvorfor der i løbet af et år kan komme adskillige kuld killinger. Det er hverken til gavn for katten eller samfundet, der i forvejen belastes af herreløse og vilde katte.

Overvejer du kastration eller sterilisation af din kat, tager vi gerne en omhyggelig snak om fordele og eventuelle ulemper forbundet med indgrebet. Det er vigtigt for os, at du er klædt på til at tage den bedste beslutning for dig og din kat.

Sterilisation af hunkat

Sterilisation er en effektiv måde at forhindre drægtighed på hos din hunkat. Ved operationen fjerner vi æggestokkene på din kat, hvilket betyder, at hun hverken vil kunne komme i løbetid eller blive drægtig. Hos Dyrlægegruppen Dania udfører vi operationen på vores moderne operationsstue, hvor vi råder over anæstesiovervågning af højeste kvalitet. Udover at forhindre drægtighed kan sterilisation også forebygge uønsket adfærd, der kan være forbundet med løbetid, såsom rastløshed og lydgener.

Kastration af hankat

Ved kastration af kat fjernes hannens testikler permanent, hvorefter han ikke kan parre sig og gøre en hunkat drægtig. Operationen udføres på vores moderne operationsstue, hvor vi råder over anæstesiovervågning af højeste kvalitet. Kastration kan have en dæmpende effekt på uønsket adfærd hos din hankat såsom udlængsel og opfarenhed. Derudover undgår din kat at blive smittet med sygdomme overført ved parring.

Kontakt os hos Dyrlægegruppen Dania for at få en snak om kastration eller sterilisation af din kat. Vi er her for at hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning for dig og din kat.