Dit besøg hos Dyrlægegruppen Dania | Dyrlægegruppen Dania

Fødselshjælp og kejsersnit

Vi hjælper trygt og sikkert dine hvalpe og killinger til verden

Langt de fleste hundefødsler er udramatiske og skrider frem uden brug af ekstra hjælp eller støttemidler. Komplikationer kan dog opstå, og i disse tilfælde spiller viden, erfaring og hurtig reaktion en afgørende rolle. Hos Dyrlægegruppen Dania tager vi dig i hånden gennem hele drægtighedsforløbet – fra brunstkontrol til selve fødslen – og klæder dig på, så du er rustet til at handle i tilfælde af, at problemer skulle opstå.

Ingen bekymring er for lille – eller for stor. Vi tager os altid god tid til at gennemgå det normale fødselsforløb for katte og hunde, de ting, der kan gå galt, og hvordan du skal handle i de givne situationer.

Hjemmefødselsvejledning

Flertallet af hundefødsler foregår hjemme i tævens vante rammer. Mange problemer kan afværges telefonisk, hvor dyrlægen rådgiver og vejleder fra ejers beskrivelse af problemet. Hvis vi vurderer, at ekstra assistance er nødvendig, vil du og din tæve blive indlagt til nøje overvågning af både hvalpe og tæve.

Indlæggelse og kejsersnit

I mere alvorlige tilfælde tilbydes indlæggelse på klinikken i Hinnerup. Her råder vi over udstyr til lettere indgriben, såsom vestimulerende behandling, og mere udstrakt indgriben som kejsersnit. Formålet med indgrebene er altid på bedste vis at sikre et levende kuld og en sund og veltilpas tæve.

Vurderes kejsersnit nødvendigt, råder vi over moderne laboratorieudstyr til overvågning af tæven under hele anæstesiforløbet. Sådan sikrer vi et trygt forløb for både tæve og ejer. Bedøvelsen foregår med anbefalede protokoller, som er så skånsomme for tæven som muligt. Vores to erfarne anæstesisygeplejersker kører overvågning af kejsersnittene, indtil tæven er vågen igen. Det er din garanti for kompetent og professionel pleje af højeste kvalitet og patientsikkerhed.

Vi ved, at omlægning af fødslen til akut kejsersnit, kan være omvæltende for ejer. Derfor tager vi os altid god tid til at gennemgå indgrebet med dig, ligesom vi efter fødslen prioriterer at tale hele fødselsforløbet igennem med dig. Det er vigtigt for os, at både du og din tæve tager herfra med en god oplevelse i bagagen.