Inseminering

Professionel inseminering af hest med frisk, køle- eller frostsæd 

Inseminering af hest har vundet indpas de seneste år. Forud for inseminering forelægger grundig brunstkontrol, der sikrer, at insemineringen sker på det mest gunstige tidspunkt i brunsten. Hoppens brunstperiode begynder i det tidlige forår og slutter i efteråret. I brunstsæsonen er hoppens cyklus 21 dage, hvor selve brunsten typisk varer 5 dage. Ægløsning finder sted i slutningen af brunstperioden.  

Der kan være mange årsager til at vælge inseminering af din hest over naturlig bedækning. Anvendes avlsmateriale fra udlandet er inseminering en nødvendighed, ligesom inseminering kan være gavnligt, hvis afstanden fra hingst til hoppe er stor, hvis der er udbrud af kønssygdomme, eller hvis hoppen tidligere har haft dårlige oplevelser med naturlig bedækning.  

Vi tilbyder professionel inseminering med frisk sæd, kølesæd og frostsæd og har gennem en lang årrække oparbejdet stor ekspertise og erfaring inden for området. Vi er blandt de absolut bedste i Danmark indenfor området, Det er din garanti for behandling på et højt internationalt niveau. Du kan derfor trygt lægge din hoppe i vores hænder.  

Hvordan foregår inseminering?  

Inseminering af hest kan foregå hjemme hos jer i hoppens vante omgivelser eller på hospitalet i Hammel. Her råder vi over udstyr og faciliteter, der sikrer en bedre behandling og større sikkerhed for hest, ejer og dyrlæge. Sæden deponeres direkte ind i livmoderen ved hjælp af et kateter, der forsigtigt føres gennem skeden, og placeres derved så tæt på det modne æg som muligt. Inden inseminering tager vi os god tid til at hilse på, ligesom hoppens bagpart under behandling beroliges med berøring.