ID-mærkning af kat: Bestil tid online | Dyrlægegruppen Dania

ID-mærkning

Hvis katten løber væk hjemmefra

Katte er nysgerrige af natur, og de synes, at det er spændende at gå på eventyr. Indimellem sker det, at katten kommer for langt væk hjemmefra og ikke selv kan finde tilbage, eller den bliver samlet op af godtroende mennesker, der tror, at den er faret vildt. ID-mærkning gør andre i stand til at finde og komme i kontakt med dig, hvis de har fundet din kat.

Per 1. juli 2021 er der ikke længere fremlysningspligt for katte, der ikke bærer et ID-mærke i form af øremærke, chip eller halsbånd. Det betyder, at disse katte kan overtages af den, der tager dem op, og må videreformidles umiddelbart efter.

Det er derfor vigtigt, at katteejere får mærket og registreret deres katte, så de er sikre på, at katten kan returneres hjem igen.

Chipmærkning af kat

Dyrlægegruppen Dania tilbyder chipmærkning af kat. Chippen indsprøjtes i venstre side af nakke, lige under huden, og kan ikke ses. Mange vælger at få tatoveret et C i det ene øre, hvilket er et signal om, at katten har en mikrochip. Chippen er en 15-cifret kode, kun med tal, der aflæses med en scanner.

Øretatovering af kat

Dyrlægegruppen Dania tilbyder øremærkning af kat. Øretatovering er en unik kode på tre bogstaver og tre tal, som kan bruges til at identificere katten. Mærkningen foregår altid i fuld narkose og som regel i forbindelse med kastration eller sterilisation af ungkatte, inden de lukkes ud.

Din kats ID-mærkning registreres i Det Dansk Katteregister, hvorfra ejers kontaktoplysninger kan fremstraffes.