Vaccination af kanin: Forebyg sygdomme | Dyrlægegruppen Dania

Vaccination og sundhedstjek

Vi anbefaler årlige sundhedstjek og vaccination af kanin

Vi anbefaler altid et halvårligt sundhedstjek af din kanin. Her får kaninen et grundigt helbredseftersyn, hvor vi trygt og sikkert går den igennem den fra snude til hale. Vi tager også en omhyggelig snak med ejer for at sikre os, at både sundhed og trivsel er i top.

Halvårlige sundhedstjek er en god måde at opdage eventuelle problemer i tide. Jo tidligere et problem bliver opdaget, desto større er chancen for succesfuld behandling.

Beskyt din kanin

Vaccination er en effektiv måde at beskytte din kanin mod en række smitsomme og dødelige sygdomme. Dette er særligt vigtigt hos udgående kaniner og udstillingskaniner, der er i kontakt med andre kaniner. Hos Dyrlægegruppen Dania får du en skræddersyet vaccinationsplan efter netop din kanins behov. Planen tager blandt andet højde for kaninens alder, helbred og levevis.

Vi anbefaler som minimum, at din kanin bliver grundvaccineret mod myxomatose samt RHD1 og RHD2.

Hvornår skal kaninen vaccineres?

Vi anbefaler, at du lader din kanin vaccinere, når den er 5 uger. For at opretholde immunitet skal kaninen genvaccineres 2 uger efter første basisvaccination.

Herefter laver vi en individuel vaccinationsplan, som sørger for, at din voksne kanin fortsat er dækket ind. Kontakt os og få en snak om din kanins vaccinationsbehov.