Røntgen og ultralydsscanning af hund | Dyrlægegruppen Dania

Røntgen og ultralydsscanning

Avanceret billeddiagnostik af højeste kvalitet

Dyrlægegruppen Dania tilbyder avanceret billeddiagnostik af hund. Vi råder over moderne digitalt røntgenudstyr og avancerede ultralydsscannere. Vores udstyr lever op til strenge kvalitetskrav og håndteres af dyrlæger, der er udannet og oplært i korrekt anvendelse. Det er din garanti for billeddiagnostik af højeste kvalitet.

Vores røntgenanlæg og ultralydsscannere er uvurderlige værktøjer og hjælper på daglig basis med at udrede en lang række diagnostiske problemstillinger hos hund.

Røntgenundersøgelse af hund

Røntgenundersøgelse er et vigtigt diagnostisk værktøj i forbindelse med mange forskellige sygdomme i bevægeapparatet – herunder knoglebrud, gigt og ledlidelser – brysthulen, bughulen, kranie og tænder. Herudover tager vi rutinemæssigt røntgen til screening af hoftledsdysplasi og albueledsdysplasi før anvendelse i avl. Mange røntgenundersøgelser kan foregå uden narkose, men i nogle tilfælde kan det være nødvendigt med en beroligende sprøjte eller egentlig narkose.

Ultralydsscanning af hund

Ultralydsscanning er et vigtigt diagnostisk værktøj i forbindelse med mange forskellige sygdomme i bughulen – herunder lever, nyrer, milt, blære, tarm, livmoder, æggestokke og blærehalskirtel – og i brysthulen – herunder hjerte og lunger. Med ultralyd får vi detaljeret information om vævet og organernes tilstand. Hos Dyrlægegruppen Dania anvendes ultralydsscanning som led i drægtighedsundersøgelse.