Kastration og sterilisation

Neutralisation er en stor beslutning. Vi tager dig i hånden

Der er både fordele og ulemper forbundet med neutralisation af hund. Det er derfor en vigtig beslutning, der kræver lange og grundige overvejelser. Det er et omfattende – og ofte permanent – indgreb, der kan påvirke din hunds adfærd og have indflydelse på hundens trivsel, helbred og pels.

Overvejer du at lade din hund neutralisere, tager vi gerne en omhyggelig snak om fordele og eventuelle ulemper forbundet med indgrebet. Det er vigtigt for os, at du er klædt på til at tage den bedste beslutning for dig og din hund.

Sterilisation af tæve

Hvis din tæve ikke skal anvendes i avl, kan du med fordel overveje sterilisation. Ved sterilisation fjernes tævens æggestokke, hvorfor hun ikke fremover kommer i løbetid og kan blive drægtig. Operationen udføres på vores moderne operationsstue, hvor vi råder over anæstesiovervågning af højeste kvalitet. Vi udfører sterilisationer med kikkert se mere her. Udover at forhindre fremtidige drægtigheder forebygger sterilisation livmoderbetændelse og kræft i mælkekirtlerne. Dog kan der også være negative bivirkninger på adfærd, vægt og pels forbundet med sterilisation. Kontakt os og få en snak om sterilisation af dine tæve.

Kastration af hanhund

Hos Dyrlægegruppen Dania udføres både kemisk og kirurgisk kastration af hanhund. Kemisk kastration virker i 6-12 måneder og er altså ikke permanent. Her sprøjtes et implantat ind under huden, der undertrykker testiklernes aktivitet. Ved en kirurgisk kastration fjernes hundens testikler permanent, hvorefter hanhunden ikke kan parre sig og gøre en tæve drægtig.

Kastration kan have en dæmpende effekt på uønsket adfærd hos hanhund, ligesom indgrebet kan forebygge kræft i testikler og prostata. Dog kan kastration også have en negativ indvirkning på adfærd, vægt og pels. Derfor anbefaler vi som udgangspunkt, at der indledes med kemisk kastration, hvorefter kastrationens effekt på adfærd og helbred vurderes, inden beslutningen om permanent kastration træffes.

Kontakt os og få en snak om eventuel sterilisation eller kastration af din hund.