Forsikrings- og handelsundersøgelse af hest | Dyrlægegruppen Dania

Forsikrings- og handelsundersøgelse

Vi sikrer den gode handel med omhyggelige forsikrings- og handelsundersøgelser

Det er en stor beslutning at købe hest, og der er mange overvejelser, du skal gøre dig, inden du kaster dig ud i projektet. En af disse er hestens sundhedsstatus. Det skal være en god og tryg oplevelse at købe hest – uden ubehagelige overraskelser, der først dukker op, når hesten er køb. Derfor anbefaler vi altid at få lavet en handelsundersøgelse af hesten – til stor gavn for både køber og sælger.

Målet med undersøgelsen er, at beslutningen om køb eller salg kan foretages på et så veloplyst grundlag som muligt, så risikoen for efterfølgende tvister minimeres.

Hvordan foregår handelsundersøgelsen?

Vi anbefaler, at køber vælger en dyrlæge, som køber har tillid til, og at både køber og sælger er til stede ved handelsundersøgelsen. På den måde får alle parter i sagen de samme oplysninger. Det anbefales, at undersøgelsen foretages på hospitalet i Hammel, da vi her har gode forhold til mønstring og longering, ligesom vi råder over udstyr til røntgenfotografering, hvis dette ønskes eller stilles som krav af forsikringsselskabet.

Undersøgelsen varer omtrent 60-90 minutter. På den tid undersøges hesten øjne, tænder, hjerte, lunger, ryg og hals, ligesom hestens bevægelighed vurderes ved mønstring, bøjeprøver og longering. Afslutningsvis foretages blodprøver.

Du får udleveret en attest med bedømmelse af den pågældende hests sundhedsstatus. Attesten kan, inden for 14 dage, også anvendes til forsikring, hvis du ønsker din hest forsikret.